У Львові відпустили з-під варти хлопця, який вдарив ножем поліцейського

П'ятниця, 7 вересня 2018, 14:45
У львівському суді звільнили з-під варти члена C14, який вдарив ножем поліцейського.
У Львові відпустили з-під варти хлопця, який вдарив ножем поліцейського

Про це повідомляє ZAXID.NET

У четвер, 6 червня, Апеляційний суд Львівської області розглянув апеляцію про зміну міри запобіжного заходу активістові праворадикальної організації С14 Маркіяну Вербовому, який під час затримання 17 серпня завдав ножового поранення офіцерові поліції. Захисники вимагали відпустити 20-річного хлопця на поруки народних депутатів.

Нагадаємо, 20-річного Маркіяна Вербового на псевдо "Майор" та ще одного активіста Олега Цюпку затримали в центрі Львова за створення графіті з написом "Хто замовив Катю Гандзюк?". Під час затримання "Майор" вдарив ножем капітана поліції Володимира Костомаху. Тепер його можуть посадити на п’ять років.

Захист Вербового наголошував на тому, що він з товаришем не знали, хто саме їх затримує. За словами адвокатів, правоохоронці з’явилися на місце події вже після того, як хлопці закінчили малювати графіті і сховали свої інструменти в рюкзак.

"Молодий хлопець перебуває під вартою виключно за те, що не дав себе образити працівникові поліції!", – наголосила захисниця Валерія Коломієць.

Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та змінив міру запобіжного заходу з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронних засобів контролю. Маркіяна Вербового звільнили з-під варти у залі суду.

comments powered by HyperComments