У водіїв трамваїв та тролейбусів Львова зросла заробітна плата

П'ятниця, 22 червня 2018, 13:36
Упродовж першого півріччя 2018 року у працівників ЛКП "Львівелектротранс" спостерігається суттєве зростання заробітної плати у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, а також за середнім показником загалом по місту.
У водіїв трамваїв та тролейбусів Львова зросла заробітна плата

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, як повідомили у ЛКП "Львівелектротранс", починаючи від січня 2018 року заробітна плата водіїв рухомого складу планово зросла у першому кварталі на 7%, а також підвищена на 33% впродовж другого кварталу, і в травні у середньому склала 9987,21 грн на руки. Для порівняння, станом на січень 2017 середній заробіток водіїв становив 5147 грн.

"Таких високих показників вдалося досягти завдяки кільком ключовим факторам. Передусім — це систематизація та планування фінансово-економічної діяльності підприємства, ефективна співпраця із профспілковими організаціями, що діють при підприємстві, та економічно-обґрунтований тариф на проїзд у громадському електротранспорті міста", — коментує Олег Береза, директор ЛКП "Львівелектротранс".

Поза тим, як запевнив В’ячеслав Кокошко, заступник директора з економіки ЛКП "Львівелектротранс" зростання заробітної плати цьогоріч не є остаточним і попереду ще три етапи, які дозволять підняти виплати працівникам щонайменше на 25% впродовж другого півріччя 2018 року. Йдеться про перегляд в сторону збільшення прожиткового мінімуму у липні та грудні 2018 року в цілому на 9%, та набуття чинності змін до галузевої угоди.

Серед найбільш потрібних працівників на підприємстві, як і у попередньому році, залишаються водії трамваїв та тролейбусів, слюсарі-ремонтники, токарі та зварювальники. Відтак, особливий акцент у перегляді заробітної плати припадає саме на ці посади і спеціальності.

comments powered by HyperComments