Посадовцю ЛОДА загрожує 5 років ув'язнення

Понеділок, 18 червня 2018, 18:52
Посадовцю Львівської облдержадміністрації загрожує 5 років ув'язнення за службову недбалість під час будівництва дитячого будинку сімейного типу в Радехові.
Посадовцю ЛОДА загрожує 5 років ув'язнення

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуальним керівництвом Радехівської місцевої прокуратури, слідчими Нацполіції, в порядку ст.291 КПК України, скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадовця управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації.

62-річний львів’янин, у період листопада – грудня 2016 року вчинив правопорушення, передбачене ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість). Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець здійснював технічний нагляд на об’єкті будівництва дитячого будинку сімейного типу в Радехові. Чоловік достовірно знав, що підприємством-підрядником ще не усі роботи виконані, а матеріали використані, проте все ж підписав та завірив печаткою акти приймання виконаних робіт. Вказані документи стали підставою для перерахуванням бюджетних коштів фірмі за завищеною ціною.

Посадовець був зобов’язаний проконтролювати як виконуються будівельні роботи, проте не зробив цього належним чином. У результаті цього, інтересам Львівської обласної ради було завдано шкоди на загальну суму понад 270 тис грн, що у 250 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян і вважається тяжкими наслідками. Крім цього, зазначимо, що з метою відшкодування заподіяної шкоди прокуратура заявлятиме цивільний позов.

У разі доведення вини зловмисник може потрапити за ґрати на 5 років. Також йому загрожує штраф і трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.

comments powered by HyperComments