Хто на Львівщині зможе безкоштовно їздити у маршрутках

Понеділок, 4 червня 2018, 16:12
П'ять категорій пільговиків їздитимуть у маршрутках Львівщини безкоштовно.
Хто на Львівщині зможе безкоштовно їздити у маршрутках

Про це повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Як розповів Іван Велійка, 31 травня 2018 року у Львівській обласній державній адміністрації відбулось зібрання керівників автотранспортних підприємств Львівщини за ініціативою голови ЛОДА. Прийняли взаємнопогоджене рішення:

До 15 червня 2018 року районні ради, районні державні адміністрації, міські ради та об’єднані територіальні громади відповідно до постанови Кабінету міністрів України №197 від 14 березня 2018 року зобов’язані прийняти рішення щодо монетизації транспортних пільг чи відшкодування втрат перевізникам від пільгових перевезень. У випадку неприйняття відповідного рішення органом місцевого самоврядування до вказаної дати, починаючи з 15 червня 2018 року право безкоштовного проїзду в автобусах міського, приміського і міжміського сполучення залишається для:

  • учасників бойових дій;
  • бійців – добровольців АТО;
  • осіб з інвалідністю в наслідок війни;
  • членів сімей загиблих у війні;
  • осіб з інвалідністю першої групи по зору та особи, що супроводжує.

Для всіх інших пасажирів впроваджується 100% оплата вартості проїзду.

За словами голови Асоціації перевізників Львівщини, наразі в області рішення щодо компенсації проїзду прийняли лише у Пустомитівському та Стрийському районах, а також у містах Стрий та Моршин, інформує "Львівський портал". 

"Так, Пустомитівська райдержадміністрація прийняла рішення про монетизацію пільг, місто Стрий вирішив додатково виділити кошти автотранспортному підприємству і продовжити роботу до 1 січня 2019 року в діючому режимі, тобто й далі відшкодовувати втрати перевізнику за пільгове перевезення, Стрийський район та місто Моршин – аналогічно. У всіх інших районах, адміністративно-територіальних одиницях і ОТГ рішення не прийняті", – сказав він.

comments powered by HyperComments