На Львівщині суд заборонив комунальникам використовувати автокран

Понеділок, 14 травня 2018, 12:46
Суд підтримав позицію ГУ Держпраці щодо заборони КП "Золочівводоканал" автомобільного крана, який створює загрозу життю та здоров’ю людям.
На Львівщині суд заборонив комунальникам використовувати автокран

Про це повідомляє прес-служба ГУ Держпраці у Львівській області. 

Львівський окружний адміністративний суд вирішив задовольнити повністю позовну заяву ГУ Держпраці у Львівській області до міського комунального підприємства "Золочівводоканал" щодо заборони  експлуатації  автомобільного крана, який створює загрозу   життю та здоров’ю людям.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що в результаті проведеної перевірки були виявлені факти порушення вимог чинних нормативно-правових актів з охорони праці, які створюють загрозу життю та здоров’ю працівників  Міського комунального підприємства  "Золочівводоканал" і які не були своєчасно усунені на момент проведення позапланової перевірки.

Зокрема, під час контрольного заходу було встановлено, що на автомобільному крані КС-3575 А  не працюють обмежники робочих рухів для автоматичної зупинки (прилади безпеки). Водночас  не проведено позачерговий технічний огляд автомобільного крана після закінчення граничного строку його експлуатації. Разом з тим не отримано дозвіл на експлуатацію крана від спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з промислової безпеки та охорони праці. Окрім цього, не проведено навчання відповідальних працівників за  вантажопідіймальний кран,  що є порушенням статті 18 Закон України "Про охорону праці". Ця стаття передбачає, що такий  працівник під час прийняття на роботу і в процесі роботи повинен проходити за рахунок роботодавця інструктаж, навчання з питань охорони праці, з надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків.

comments powered by HyperComments