Активісти виступають проти будівництва сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій у Львові

Середа, 2 травня 2018, 17:26
Активісти, зокрема представники Мелехова, Лисинич, Сорок-Львівських, Кривчинць та мікрорайону Знесіння, які виступають проти будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій у Львові, вимагають від міської влади збудувати комплекс на території області.
Активісти виступають проти будівництва сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій у Львові

Про це розповіли учасники прес-конференції на тему: «Ймовірність екологічної катастрофи у Львові» (побудова механіко-біологічного комплексу із сортування та переробки ТПВ, вул. Пластова, 13) сьогодні, 2 травня, передає «Вголос».

Активісти зазначили, що однією з їхніх вимог є те, щоб усі документи, які стосуються будівництва майбутнього сміттєвого комплексу, були у вільному доступі, а рішення міськради щодо будівництва заводу на вул. Пластовій, 13, – скасовані.

Також висловили незадоволення роботою очільника ЛКП «Зелене місто» Вадима Ноздрі, який безпосередньо відповідає за будівництво майбутнього сміттєвого комплексу у Львові, та не відкидають вимоги щодо його звільнення через невідповідне ставлення до обов'язків.

Наголосили учасники конференції і на тому, що протягом останніх трьох років йде опозиція до громади від місцевої влади, особливо – з боку міського голови. Окрім того, акцентували на екологічно небезпечних наслідках для довкілля та здоров'я людей будівництва сміттєвого комплексу на вул. Пластовій.

«Ми не проти будівництва сміттєпереробного заводу. Ми розуміємо проблему міста: що треба щось робити зі сміттям, – зазначив член виконавчої ради ГО «Відродження Знесіння», керівник Штабу спротиву Михайло Крутяк. – Але будувати його в безпосередній близькості до людей, та ще й дурити, використовуючи той момент, що є очисні споруди. Це не схоже на будівництво, це схоже на якусь аферу».

Кандидат медичних наук Йосип Федечко додав: «Ми єдині в думці: у межах міста такого типу заводів будувати не можна. На цій території є очисні споруди, які виділяють шкідливі гази. Поєднання цих двох підприємств матиме непередбачувані наслідки: можливість диверсій на таких об'єктах дуже велика».  

Михайло Крутяк також розповів, що на очисних спорудах було дві раптові смерті працівників кілька років тому, які ніде ніхто не озвучує. Причина смерті – отруєння, очевидно, сірководнем, який виділяється при роботі очисних споруд.  

Також активісти наголосили, що представники міської та обласної ради мають сісти за стіл переговорів, аби обговорити питання розміщення майбутнього заводу, де перероблятимуть львівське сміття, на території області, а не у Львові. Зокрема на території, рівновіддаленій від населених пунктів.

Також у понеділок об 11:00 год від вул. Винниченка, 16 організовують прес-тур на вул. Пластову, де розміщені очисні споруди.

Активісти акцентували і на тому, що якщо влада Львова ігноруватиме й надалі їхні вимоги, вони звертатимуться, перш за все, до СБУ.

comments powered by HyperComments