Самопоміч звинуватила Синютку в закритті шкіл в новостовреній Воютицькій ОТГ/ВІДЕО

Понеділок, 23 квітня 2018, 09:36
В новоствореній Воютицькій ОТГ закривають школи.
Самопоміч звинуватила Синютку в закритті шкіл в новостовреній Воютицькій ОТГ/ВІДЕО

На останній сесії Воютицької об'єднаної територіальної громади депутати із семи округів проголосували за те, щоби понизити ступінь Лютовиської загальноосвітньої школи, реорганізувавши її зі середньої у початкову, повідомляється в групі «Об'єднання Самопоміч – Львівщина» у Фейсбуці.

Лютовиська школа налічує 47 вихованців, 21 вчителя і 5 осіб техперсоналу. Із 7 шкіл ОТГ скоротити вирішили саме її, попри те, що тут є все, аби діти почувалися комфортно - комп'ютерний клас, пристосована кухня та котельня.

Про перетворення навчального закладу почали говорити через брак коштів на його утримання.

У Львівській облдержадміністрації кажуть: коли складали плани територіальних громад, зважали на кількість учнів і шкіл. Застереження про те, що деякі заклади можуть реорганізувати чи закрити, все ж були.

«Якщо у класі навчається 25-30 учнів, то рівень навчання набагато вищий. Тут якогось комплексного рішення не може бути. Громада повинна розуміти, що діти мають отримувати середню освіту в якісних умовах», – пояснив радник голови ЛОДА з питань децентралізації Віталій Корецький.

Тепер в селі залишилася лише молодша школа, з 5 класу діти повинні їздити через ліс грунтовою дорогою в сусідню школу. Це при тому, що в Лютовиській школі навчалося чи не найбільше дітей.

comments powered by HyperComments