На Львівщині зареєстрували 16 випадків захворювань людей на хворобу Лайма

Вівторок, 17 квітня 2018, 16:26
У І-му кварталі 2018 року зареєстровані 16 випадків захворювань людей на хворобу Лайма, що на 9 випадків більше, ніж за аналогічний період 2017 року (7 випадків).
На Львівщині зареєстрували 16 випадків захворювань людей на хворобу Лайма

 Захворювання зареєстровані серед дорослого населення. Про це повідомляє Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Серед хворих 11 – жителі м. Львова, 3 – Золочівського району, 1 – м. Дрогобич, 1 – Яворівського району. У всіх хворих в анамнезі укуси кліщів, що відбувались на території області (м. Львів - 4, Золочівський – 2, Яворівський - 2, Пустомитівський – 2, Миколаївському, Жовківському, Бродівському, Перемишлянському районах – по 1) та у Республіці Польща (1), Італії (1).

Присмоктування кліщами відбулося в осінній період 2017 року, знімали кліщів самостійно 11 осіб,  5 осіб не пам`ятають факту присмоктування кліщів. У всіх хворих, за винятком 2-х випадків, діагностовано кліщову мігруючу еритему різних розмірів. У 13 хворих – діагноз підтверджений лабораторно (ІФА).

З початку року в лабораторії ОНІ досліджені  14 екземплярів кліщів, знятих з людей (жителів м. Львова та 1 - м. Червонограда), з них у 2-х виявлено борелій. Всім хворим рекомендована консультація інфекціоніста.

comments powered by HyperComments