Львівський водотрест припиняє подачу води до чотирьох сіл

Четвер, 29 березня 2018, 15:17
Через відмову сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі укласти договори з ЛМКП «Львівводоканал», підприємство, відповідно до законодавства, змушене припинити водопостачання до цих сіл.
Львівський водотрест припиняє подачу води до чотирьох сіл

Відповідно до законодавчих норм, через відмову укладати договори «Львівводоканал» змушений припинити подачу води з 1 квітня, повідомили у міськраді.

Для запобігання цій ситуації та забезпечення мешканців сіл стабільним водопостачання ще в лютому було надіслано листи сільським головам, оскільки, відповідно до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», органи виконавчої влади, місцевого самоврядування зобов’язані забезпечити жителів міст та інших населених пунктів питною водою, кількість та якість якої повинні відповідати вимогам санітарних норм. Тобто, в цьому випадку керівництво сіл, як орган місцевого самоврядування, повинно забезпечити безперебійне і якісне водопостачання.

Також неодноразово проводилися наради під головуванням заступника міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака з представниками цих сіл. «Львівводоканал» погоджувався допомогти в укладанні договорів та наданні необхідних консультацій. В свою чергу місто офіційно запропонувало відшкодовувати вартість води, необхідної в межах потреб санітарно-гігієнічних норм – 1,5 м3 в місяць на одного мешканця. Однак жодного договору мешканці сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі з ЛМКП «Львівводоканал» не уклали, зазначають у Львівській міськраді.

comments powered by HyperComments