На Львівщині судитимуть заступницю мера, яка налагодила "бізнес" на довідках

Середа, 21 березня 2018, 16:23
Працівники Управління захисту економіки у Львівській області, слідчого управління Національної поліції області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури 13 лютого затримали заступницю міського голови одного із міст Львівщини.
На Львівщині судитимуть заступницю мера, яка налагодила "бізнес" на довідках

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

За видачу довідки про походження сільгосппродукції для її сертифікації на експорт 38-річна чиновниця отримала 500 доларів США. Частину цієї суми правоохоронці вилучили у неї під час передачі грошових коштів, ще частину – в ході санкціонованого обшуку за місцем проживання.

В межах провадження було задокументовано причетність зловмисниці до корупційної схеми, а також встановлені факти вимагання та одержання нею неправомірної вигоди за вирішення зазначеного питання.

"Варта" писала, що під суд піде голова міської ради, що на Львівщині, через намагання дати хабара представникам поліції - грошових коштів у розмірі 2 тисяч доларів США. Горе-очільник запропонував та дав правоохоронцям неправомірну вигоду для вказання йому послуги - закриття справи про зловживання владою посадовцями органу місцевого самоврядування при закупівлях сміттєзбиральної техніки за бюджетні кошти.

Читайте також про депутата однієї із районних рад, що знаходиться на Львівщині, якого визнали винним у порушенні вимог фінансового контролю. Посадовець без вагомих на те причин не в зазначений термін подав до Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію громадянина, уповноваженого на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Після судового розгляду справи до нардепа застосували адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

comments powered by HyperComments