Похорони героя: Червоноград зустрів тіло друга Баррета, стоячи на колінах

Понеділок, 12 березня 2018, 13:30
Львівщина сьогодні прощається з героєм АТО - розвідником полку «Азов» 23-річний Юрієм Луговським, позивний «Баррет».
Похорони героя: Червоноград зустрів тіло друга Баррета, стоячи на колінах

Червоноград зустрічає свого героя, стоячи на колінах. У зоні АТО в селі Водяне під Маріуполем в ніч на 9 березня від кулі ворожого снайпера загинув розвідник окремого загону спеціального призначення - полку «Азов» Національної гвардії 23-річний Юрій Луговський, позивний «Баррет».

Сповіщаючи про смерть друга Баррета, прес-служба «Національного Корпусу» називає його одним із найкращих розвідників полку, який постійно ходив із своєю групою у «сірій зоні» - мінував, щось вистежував, лежав днями в «льожках», повертався з трофеями.

Активний учасник Революції гідності, на війні з перших днів: на фронт пішов добровольцем у 2014 в складі батальйону «Донбас», пройшов бої за Іловайськ, надалі воював у складі полку «Азов». Про операції Баррета в полку ходили легенди, в секторі його групу знали всі.

Юрій Луговський народився 5 червня 1994 року в місті Червоноград Львівської області. У героя залишилась мати — психолог у реабілітаційному центрі бійців АТО, волонтер.

Тіло українського захисника привезли до рідного міста напередодні ввечері, 11-го березня. Мешканці Червонограда зустрічали свого земляка стоячи на колінах.

Раніше в мережі нагадали про відео ліквідації Луговським бойовика в ефірі російського ТБ. Тоді боєць полку «Азов» Юрій «Баррет» Луговський в 2015 році на очах у російських пропагандистів ліквідував бойовика ДНР. Про це на власному сайті повідомив «Національний корпус».

Нагадаємо, нещодавно російський журналіст Олексій Поліковський порівняв те, як ховають убитих під час бойових дій на Донбасі в Україні та Росії. «Їм нема чого приховувати, не вони почали війну» – саме такі висновки зробив журналіст.  

 

comments powered by HyperComments