Львівське сміття перероблятимуть по-новому

Вівторок, 6 березня 2018, 13:57
Для Львова побудують сучасний інженерний полігон, який прийматиме не відходи, а залишковий потік продуктів з сміттєпереробного комплексу.
Львівське сміття перероблятимуть по-новому

. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Об`єкт готує компанія Egis. Спеціалісти компанії вже презентували своє бачення сміттєпереробного комплексу у Львові. Під час презентації обговорили фінансування заходів, технологічну складову будівництва заводу й рекультивації сміттєзвалища, а також можливість будівництва нового сучасного інженерного полігону, як останню стадію цього масштабного проекту.

"Важлива ланка – це будівництво нового полігону. Саме за кошти європейського банку будемо здійснювати ці роботи. Але важливо зазначити – це буде сучасний інженерний полігон, який відповідатиме всім сучасним будівельним нормам і технологіям. Це буде полігон, який буде приймати вже не відходи, а залишки і залишковий потік продуктів з сміттєпереробного комплексу. Це, власне, віднесено на останню стадію, але в нас на це передбачається 15 млн євро", - зазначив директор ЛКП "Зелене місто" Вадим Ноздря.

Додамо, що будувати сміттєпереробний комплекс у Львові почнуть влітку цього року.

Як відомо, раніше сміттєпереробний комплекс хотіли збудувати на ділянці ТЕЦ-2 на Пластовій, 125, і навіть зробили ТЕО для цих робіт. Проте через неузгодженість у земельному питанні і супротив мешканців прилеглих сіл цю ділянку відкинули.

Нагадаємо, у Львові вирішували, де будуватимуть підприємства - заводи під сміття. Зазначимо, що інвесторам, які здобули першість у конкурсі з будівництва сміттєпереробного комплексу, дали на вибір 17 майданчиків під їхні роботи. Назарій Романчук каже, що на сьогодні на цих ділянках вже завершені геодезичні дослідження.

comments powered by HyperComments