На Львівщині судитимуть екс-суддю

Четвер, 1 березня 2018, 15:56
Екс-суддю звинувачують у підробці документів та зловживанні службовим становищем.
На Львівщині судитимуть екс-суддю

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуальним керівництвом Львівської місцевої прокуратури №3 завершено досудове розслідування та скеровано до Франківського районного суду м. Львова обвинувальний акт стосовно 64-річного колишнього судді, який підозрювався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364, ч.1 ст.366 КК України.

Встановлено, що на початку 2011 року екс-суддя одного із районних судів Львівщини скористався службовим становищем і, всупереч ст.19, 127, 124, 129 Конституції України, статей 122, 213 Цивільно-процесуального кодексу України, склав та видав підроблене рішення суду. До сфальсифікованого документа екс-служитель Феміди вніс неправдиві відомості щодо права власності на 0,2000 га земельної ділянки на Пустомитівщині та житлового будинку площею майже 49 кв.м. Зловмисник діяв у інтересах третьої особи.

Такі дії порушника кваліфіковано як зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службове підроблення. За вчинене йому загрожує від 3 до 6 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю та сплата штрафу від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

comments powered by HyperComments