Поговоримо про сміття: у Львові сповістили про тендер на проект по переробці відходів

Вівторок, 20 лютого 2018, 15:57
Як повідомляється, ЛКП «Зелене місто» оголосило тендер на розроблення проектної документації на будівництво сміттєпереробного комплексу на вулиці Пластовій, 13.
Поговоримо про сміття: у Львові сповістили про тендер на проект по переробці відходів

Як інформують представники прес-служби міської ради Львова, тендер оголосили для будівництва механіко-біологічного комплексу з перевантаження та переробки твердих побутових відходів, в межах стадій “ТЕО” та “П”. Інформація про це розміщена на офіційному порталі оприлюднення інформації про публічні закупівлі України ProZorro, пише Львівський портал.

«Це є перший важливий крок на шляху до остаточного вирішення розташування комплексу. Тут я роблю наголос на «розташуванні», оскільки будуть громадські слухання і буде розглядатися Звіт про оцінку впливу на навколишнє середовище. Також це є значущий крок до проведення реального тендеру серед можливих компаній-постачальників обладнання. Тобто поясню, що без проходження державної експертизи проекту нема чого проводити тендер», – зазначив Вадим Ноздря, директор ЛКП «Зелене місто».

Технічне завдання, яке є складовою частиною тендерної документації, розроблено спільно з Egis. Ним, зокрема, передбачено:

- система очистки біогазів з ділянки компостування (аби унеможливити шкідливі викиди та неприємні запахи);

- система збору та рециркуляції рідких стоків (аби унеможливити їх потрапляння у навколишнє середовище);

 - система моніторингу/аналізу повітря в зоні приймання (відходів) та в точках викидів повітря з системи очистки (біофільтри).

До складу документації стадії «ТЕО» повинен входити Звіт з оцінки впливу на довкілля, що є неодмінною передумовою проведення подальших громадських слухань. Технологічні рішення та можливість розташування комплексу на цій ділянці попередньо опрацьовані фахівцями Egis.

До кінця лютого планується оголошення 1-ї стадії тендеру – «передкваліфікація» на обрання компанії-постачальника комплексного рішення (будівництво, постачання обладнання, гарантійна експлуатація).

Як зазначається на Prozorro, попередня  вартість розробки проектної документації становить 4,7 млн грн.

Додамо, що будувати сміттєпереробний комплекс у Львові почнуть влітку цього року.

Як відомо, раніше сміттєпереробний комплекс хотіли збудувати на ділянці ТЕЦ-2 на Пластовій, 125, і навіть зробили ТЕО для цих робіт. Проте через неузгодженість у земельному питанні і супротив мешканців прилеглих сіл цю ділянку відкинули.

Нагадаємо, у Львові вирішували, де будуватимуть підприємства - заводи під сміття. Зазначимо, що інвесторам, які здобули першість у конкурсі з будівництва сміттєпереробного комплексу, дали на вибір 17 майданчиків під їхні роботи. Назарій Романчук каже, що на сьогодні на цих ділянках вже завершені геодезичні дослідження.

comments powered by HyperComments