Їм би жити і жити: у Львові вшановують Небесну Сотню

Вівторок, 20 лютого 2018, 11:30
Нині відзначають День пам’яті Героїв Небесної сотні. 
Їм би жити і жити: у Львові вшановують Небесну Сотню

На виконання постанови «Про відзначення на території м. Львова дат, пов’язаних із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті борців за незалежність України» перед Львівською міськрадою підняли червоно-чорний стяг, інформують представники прес-служби ЛМР.

Відмітимо, що протягом 18-20 лютого уся Україна сумує та віддає шану пам’яті Героїв Небесної Сотні.Тому у Львові відбуваються ряд заходів, аби гідно згадати цих відважних людей та помолитися за тих, хто поклав своє життя на вівтар служіння України, коли вона того потребувала.

Окрім того, на фасаді Ратуші повісили тематичний банер із зображенням Героїв Небесної Сотні та словами Блаженнішого Любомира Гузара «Голодного можна купити, а вільного тільки вбити».

Фото - Олександр Мазуренко

Також сьогодні ввечері о 18.00 усіх охочих кличуть до перегляду короткометражних документалок від Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Фільми присвячені двом громадським ініціативам, які виникли в часи Євромайдану – «Євромайдан SOS» та «Крим SOS»

Вчора на Личаківському кладовищі, що знаходиться у Львові, урочисто віддали шану пам’яті Героїв Небесної Сотні та воїнів, які загинули за Україну під час боїв у Дебальцевому. Люди принесли квіти та свічки, прийшли помолитися за душі героїв. Більше інформації та фото за посиланням.

Вони вірили в ідейну Україну. Полягли за свої переконання і мирне небо над головою. Їх пам'ятають, ставлять їм пам'ятники. Але вони просто хотіли жити в гідній країні. Герої не вмирають...

Помоліться і ви за них. 

comments powered by HyperComments