"У нас є на своїй землі рідне вугілля", - Олег Турчин обурений закупівлею копалин за кордоном

Вівторок, 20 лютого 2018, 09:55
Як повідомляється, очільник Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин розповів, що в у нашій країні відбувається безглузда ситуація.
"У нас є на своїй землі рідне вугілля", - Олег Турчин обурений закупівлею копалин за кордоном

 Адже проводяться закупівлі вугілля за кордоном, в той час, як власні шахти ніхто не розвиває та не вкладає у них, галузь бідує. Таку інформацію надають представники прес-служби профспілки вугільників, посилаючись на виступ голови на Пленумі ЦК, пишуть "Українські Новини".

За словами Турчина, країні наше вугілля не потрібне. Він каже, що українське вугілля працівники за 600 км від Львівської області до Трипілля возили, постачали на "ДТЕК Західенерго", але держава прийняла рішення закуповувати його за кордоном. Голова Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України запропонував зобов'язати ТЕС перевести блоки з антрациту на газове вугілля. Відтак це створить передумови для розвитку української вугільної промисловості.

Посадовець впевнений, наразі немає ніякої необхідності їхати за вугіллям до Російської Федерації або Сполучених Штатів Америки, коли в Україні - величезні запаси вугілля газової групи.

"Не потрібно їхати в РФ, закуповувати в США, у нас є на своїй землі рідне вугілля. Лише потрібно розвивати видобуток", - відзначив Турчин.

Окрім того, представники профспілкових осередків вугільної галузі запевняють, що однією з базових проблем є недостатнє фінансування вугільної галузі та відсутність коштів на розвиток шахт, їхню модернізацію.

Голова Селидівської територіальної профспілкової організації Володимир Манич занепокоєний тим, як жити далі. На його думку, шахтарі стали жебраками.Каже, що їм обіцяли 8 млн (гривень). Їх немає, на розвиток гроші не виділяються, як же ми збільшимо видобуток? Кирками і молотками? Як же ми топчемося по таким багатствам, а закуповуємо вугілля за кордоном. Наші вимоги - виплата заробітної плати та підвищення тарифних ставок, резюмував очільник.

Варто нагадати, що минулого тижня на знак протесту шахтарі Державного підприємства "Селидіввугілля" перекрили автомобільну дорогу, що веде в Курахове, Мар'їнку і Красногорівку (Донецька область). Робітники вимагали виплати заборгованості по заробітній платі та створення умов для стабільної роботи шахти.

"Справжня Варта" раніше писала, що на Львівщині знизилось безробіття. У січні 2018 року за сприяння служби зайнятості в області роботу шукали 17,2 тис. безробітних, що на 3,6 тис. менше, ніж в аналогічному періоді торік. 

«Найбільша частка вільної робочої сили зосереджена у Львові – 23%, ще 26% складають жителі Самбірщини, Старосамбірщини, Жидачівщини, Золочівщини та Турківщини. Порівняно з відповідним періодом попереднього року, цьогоріч у всіх районах, окрім Дрогобицького та Турківського, зменшилися обсяги зареєстрованого безробіття», – повідомила в. о. директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук.

На кінець січня в області було 15 тис. безробітних, з них 57,4% складали жінки, а 40,2 % – молодь віком до 35 років.

 У січні за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 3,7 тис. жителів області, з них 2,9 тис. або 79,3% повернулися у трудові колективи до набуття статусу безробітного. Для підвищення рівня конкурентоспроможності 1,0 тис. клієнтів центрів зайнятості охоплено професійним навчанням, 117 – залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

 

comments powered by HyperComments