Безробіття на Львівщині знизилось: понад 17 тисяч осіб знайшли у січні роботу

Субота, 17 лютого 2018, 09:28
Стало відомо, що у січні 2018 року за сприяння служби зайнятості в області роботу шукали 17,2 тис. безробітних, що на 3,6 тис. менше, ніж в аналогічному періоді торік
Безробіття на Львівщині знизилось: понад 17 тисяч осіб знайшли у січні роботу

 Таку інформацію надає Львівський портал, посилаючись інформаційної роботи  Львівського обласного центру зайнятості.

«Найбільша частка вільної робочої сили зосереджена у Львові – 23%, ще 26% складають жителі Самбірщини, Старосамбірщини, Жидачівщини, Золочівщини та Турківщини. Порівняно з відповідним періодом попереднього року, цьогоріч у всіх районах, окрім Дрогобицького та Турківського, зменшилися обсяги зареєстрованого безробіття», – повідомила в. о. директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук.

Посадовиця каже, що серед осіб, котрі визнані безробітними, 19,2% складають ті, хто відноситься до законодавців, вищих державних службовців, керівників і менеджерів, 14,4% – колишні працівники сфери торгівлі, 13,4% – робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування і машин, 12,8% – професіонали, 12,5% – фахівці, 11,3 % – кваліфіковані робітники з інструментом. Решта – представники найпростіших професій, технічні службовці та кваліфіковані робітники сільського господарства.

На кінець січня в області було 15 тис. безробітних, з них 57,4% складали жінки, а 40,2 % – молодь віком до 35 років.

Кількість вільних робочих місць, заявлених працедавцями, порівняно з січнем торік, збільшилася на 2,3 тис. і становила 11,0 тис. одиниць. Станом на 01.02.2018 року актуальними залишалися 6210 вакансій, у тому числі 4519 – для робітників, 1113 – для службовців, 578 – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки.

У січні за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 3,7 тис. жителів області, з них 2,9 тис. або 79,3% повернулися у трудові колективи до набуття статусу безробітного. Для підвищення рівня конкурентоспроможності 1,0 тис. клієнтів центрів зайнятості охоплено професійним навчанням, 117 – залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Раніше "Справжня Варта" вказували, що 90% підприємств Львівської області виплачують низькі зарплати. За словами Романа Филипова, директора Департаменту економічної політики, лише близько третини найманих робітників Львівської області отримують зарплату, вищу за її середній показник. 

Роман Филипів каже, що близько 70% робітників мають заробітну платну нижче середньої. Ба більше, такий рівень оплати праці на сьогодні спостерігається на 90% об’єктів підприємницької діяльності.

Держслужбовець також додав, що в наступному році збільшення рівня заробітної плати стане одним із пріоритетних напрямків політики департаменту.

comments powered by HyperComments