До Львова з діловим візитом навідались представники ЄС

Понеділок, 19 лютого 2018, 11:31
Сьогодні мер міста Львова Андрій Садовий мав зустріч із Генеральним директором Європейської комісії з питань європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Європейського Союзу Крістіаном Даніельссоном
До Львова з діловим візитом навідались представники ЄС

 Протягом ділового рандеву посадовці говорили про загальну політичну та економічну ситуацію в Україні і Львові зокрема, загальнонаціональну ситуацію, співпрацю в реалізації різних спільних проектів, підтримку міст в українській державі, розвиток інновацій та пілотних проектів у галузі освіти у місті. Після недовгих ранкових обговорень мер та директор гуляли центром Львова.

Відмітимо, що приїхав до Львова Даніельссон через недавнє відкриття Центру адміністративних послуг у Тростянці на Львівщині за підтримки Союзу. Окрім того, заплановано також відвідати локальну установу «Брама». Відомо, що вона отримала кошти в рамках програми від EU4Business; а ще зустрічі з переможцем грантів EU Horizon 2020 – дослідницького проекту, яке координується національним університетом «Львівська Політехніка».

У місті наразі перебуває ціла делегація: Крістіан Даніельссон, Гендиректор Європейської комісії з питань європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення ЄС; Кестутіс Лянчінскас, Голова EUAM в Україні; Петер Вагнер, керівник Групи підтримки України; Беренд де Гроот, очільник програм співробітництва у Представництві ЄС в Україні.

Нагадаємо, що львів'яни обурені поведінкою Садового. Мер міста нещодавно заявив, що бійці АТО більше не будуть отримувати безкоштовне житло. За словами міського голови, безоплатних квартир більше нема, тому атовці будуть змушені купувати помешкання. Цитуємо: "Ми не маємо можливості безплатно надавати житло для учасників АТО. Кожен учасник бойових дій отримує підтримку від міста в розмірі 100 тис. грн. Я вважаю, що цей приклад мають повторити інші міста України, і Верховна Рада має зробити це нормою для держави».

Днями мер опинився знову в осередку конфлікту. На одному із засідань не затвердили рішення про вивішування червоно-чорних стягів під час урочистих подій та вагомих дат. Активісти звернулись до Садового із закликом "$адовий, Львів завжди буде червоно-чорним!"

Фотографія - представників прес-служби ЛМР

comments powered by HyperComments