Як Львів Різдво святкуватиме: програма фестивалів

Четвер, 4 січня 2018, 14:35
Прес-центр Львівської міської ради повідомив про те, що у понеділок, 8 січня, буде організований фестиваль «Спалах Різдвяної звізди».
Як Львів Різдво святкуватиме: програма фестивалів

Крім того, за традицією, що склалася в останні кілька років, від Храму Пресвятої Євхаристії (вул. Музейна, 1) відбудеться Хода звіздарів. Розпочнеться це дійство о 12.00 год.

Цього року з нагоди Різдва Христового будуть об’єднані два масштабні святкові фестивалі у Львові: XII фестиваль «Спалах Різдвяної звізди» та III Міжнародний різдвяний фестиваль. Всі охочі мешканці міста та гості, що приїдуть відвідати Львів, зможуть гарно провести час серед сяйва різдвяних красунь, які цього року сповнені нового змісту задля прославлення народженого Ісуса.

Особливе місце на святкуванні цієї великої християнської події займе звізда «Героїчна», що була створена з предметів військового побуту та обмундирування. Автор ідеї проекту під назвою «Військово-польовий арт» - Павло Роутер. Закономірним є той факт, що особливу звізду урочисто нестимуть особливі люди – воїни АТО.   

Окрім жителів та гостей Львова, до святкової Ходи звіздарів будуть залучені творчі колективи із Польщі, Білорусі, Туреччини та Словаччини.

Організатори та майстри-ентузіасти звіздарської справи кожного року намагаються підтримувати нову різдвяну традицію та запрошувати все більше відвідувачів не лише з України, а й з інших держав Європи. Варто зазначити, що ідея такого святкування зародилася у Музеї народної архітектури і побуту у Львові ім. Климентія Шептицького, а наразі фестиваль уже став одним із наймасовіших різдвяних заходів міста.

Нагадаємо, що нещодавно «Справжня Варта» повідомила про урочистості з нагоди святкування Різдва, що відбудуться у Шевченківському гаю. Святкові заходи відбуватимуться 7-9 січня з 12.00 до 18.00.

comments powered by HyperComments