У Львові працює 600 підприємств по обробці дерева

П'ятниця, 29 грудня 2017, 17:27
"Справжня Варта" дізналася, що виробництво у деревообробній промисловості м. Львова впродовж поточного року піднялося практично на 10%. Матеріалу у 2017-му заготували приблизно 1 млн 200 тисяч  кубометрів.
У Львові працює 600 підприємств по обробці дерева

 Цю інформацію у п"ятницю, 29 грудня, сповістив директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів. Також посадовець відмітив, що за 11 місяців підбільшивсяі рівеньк вивозу експорту товару.

«Питома вага експорту продукції деревообробки становить приблизно 10% від усіх експортних потоків, які надходять в економіку Львівської області», ‒ вказав директор.

В підсумку, у Львові задіяно фактично 600 деревообробних заводів. Тут переробляють 80% деревини, яку готують на території області. До місцевого та державного бюджетів фірми щороку віддають плату у понад 200 мільйонів гривень. За останні кілька років потужності лісгоспів оновили у Славському, Сколівському, Турківському, Рава-Руському, Жовківському, Бузькому, Радехівському та Бродівському лісгоспах.

«Близько 200 тисяч кубометрів деревини ми щороку переробляємо на своїх, тобто державних, підприємствах, а понад 600-700 тисяч кубометрів обробляють приватники», ‒ розповів начальник Львівського обласного управління лісового господарства Анатолій Дейнека.

Тим часм на 30% зменшилися незаконні вирубки лісів. Такого результату вдалося досягнути завдяки спільним рейдам, які організовували охоронці лісових територій, Держекоінспекція та громадські організації. Натомість понад 3 тисячі гектарів ліс на території Львівщини відновили.

"Справжня Варта" вже писала, що на Львівщині посилили потужності деревообробки. Влітку, 15 сепрня, відбулось відкриття нового цеху по обробці деревини у ДП "Радехівське ЛМГ". Підприємство збільшило потужності завдяки залученню нового турецького обладнання по переробці деревини.

comments powered by HyperComments