Борисов, спійманий на величезному хабарі, прагне вернутись на роботу

П'ятниця, 29 грудня 2017, 10:34
Як ідеться у повідомленні, екс-виконувач обов'язків заступника начальника Львівської митниці Юрій Борисов (нагадаємо, його зловили на хабарі у 420 тисяч гривень) практично рік робить спроби відновити себе на посаді та хоче уникнути будь-якої кари.
Борисов, спійманий на величезному хабарі, прагне вернутись на роботу

 Натомість громадські активісти контролюють справу, аби провопорушникові не зійшла ця гучна справа з рук, пише Львівський портал.

Зазначимо, що в середу, 27 грудня, у Галицькому районному суді Львова пройшло заплановане засідання по справі цього злочину. Протягом фактично 4 годин військові прокурори Львівщини допитували свідків, щоб дізнатися якнайбільше фактів перевищення службових обов'язків. Повідомляється, що в подальшому суд має провести допит ще близько 20 свідків.

Варто сказати, що починаючи з 2 місяця зими і до цього часу у справі пройшли чимало  судових засідань, в ході яких виплило чимало нових схем кругової поруки в управлінні Львівської митниці.

Громадські активісти при громадських радах Держприкордонслужби, ДФС у Львівській області та облдержадміністрації ходять на всі судові засідання по справі іменитого хабарника та стежать за справедливістю та прозорістю вирішення вказаного злочину.

Уточнимо, що в.о. заступник начальника Львівської митниці ДФС Юрій Борисов вимагав хабар у в.о. начальника управління протидії митним правопорушенням. За винагороду у розмірі 15 000 доларів, погрожуючи майбутньою ротацією, давав обіцянку залишити співробітників його управління на робочих місцях.

19 січня поточного року Борисов таки став володарем левової частки хабаря - 5 000 умовних одиниць. Отримання кругленької суми проходило в особистомк кабінеті митника в приміщенні Львівської митниці ДФС. Того ж дня уповноважені військової прокуратури Львівського гарнізону разом з оперативниками УЗЕ в області здійснили обшук у кабінеті посадовця. Як підсумок, знайшли та конфіскували 3460 доларів та 33100 грн.

24 січня Шевченківський  районний суд вибрав запобіжний захід для підозрюваного у вигляді тримання під вартою. Зі слідчого ізолятора очільник вийшов під заставу у розмірі 400 тис. грн. А вже наступного дня уповноважений суддя Шевченківського райсуду  відсторонила Борисова з посади в.о. заступника начальника Львівської митниці ДФС на 2 місяці.

"Справжня Варта" писала раніше про затримання на хабарі усієї когорти митників. Вся зміна у складі 5 осіб на чолі з досвідченим митником Володимиром Ямборком була спіймана на хабарі. Одразу 200 (!) людей повинні були передати працівникам митниці по 400 доларів за те, щоб останні пропустили їх на нерозмитнених автомобілях. Виходить, "євробляхарі" мали б принести їм 80 000 доларів прибутку, проте незаконного. Та цього разу їм не пощастило, один з 200 виявився правоохоронцем.

comments powered by HyperComments