Зимові дарунки: у Львові знову зросте вартість проїзду у маршрутках?

Середа, 27 грудня 2017, 17:37
"Справжня Варта" довідалась,  що вже у січні 2018 року Львівська облдержадміністрація разом з перевізниками знову будуть обговорювати питання про зміну тарифів на проїзд на приміських та міжміських обласних маршрутах.
Зимові дарунки: у Львові знову зросте вартість проїзду у маршрутках?

Це повідомлялось сьогодні, 27 грудня, головою ЛОДА Олегом Синюткою на підсумковій прес-конференції, пише ZIK.

«Уряд у рамках дерегуляції обмежив можливості ОДА на затвердження чи погодження тарифів. Сьогодні встановлення тарифів – виключна компетенція перевізників. Але незважаючи на це, ми проводимо постійні зустрічі з перевізниками. Остання така зустріч була в грудні. З обласного бюджету виділено додатково 4 млн грн на пільговий проїзд. У бюджеті на 2018 рік також передбачені кошти на фінансування пільгового проїзду.

На останній зустрічі досягнута домовленість, що до середини січня підніматись вартість проїзду не буде, а у середині січня ми спільно подискутуємо складові тарифоутворення. Якщо це буде необґрунтована зміна, будемо спонукати правоохоронні органи перевіряти їхні тарифи і витрати», – повідомив Синютка.

Щодо АС у Львові, які позбавлені ліцензії, голова ЛОДА повідомив: звернувся до міського голови Львова з проханням врегулювати цю ситуацію та надати для ЛОДА інформацію про кінцеві пункти, на які би мали прибувати міжміські і міжрайонні автобусні маршрути. «Відповіді на цей запит поки немає», – додав О.Синютка.

Уже зазначалося раніше, що навесні 2017 року вартість на проїзд у приміських та міжміських маршрутах у Львові підняли майже на 40%.

З 1 липня обласна влада і перевізники знову їх змінили. Встановили тарифи, відповідно до яких пенсіонери повинні платити 50% від вартості проїзду у громадському транспорті.

На початку вересня приміські маршрути вкоротили до автостанцій у Львові, однак вартість проїзду у них, зі слів пасажирів, не зменшилася.

Потім перевізники повідомили про підняття тарифів на проїзд в автобусах приміського та міжміського сполучення на 15-18% з 1 жовтня.

Ми уже писали, що мешканці Львова витрачатимуть уже 5 гривень на проїзд. Подорожчання прийняв виконком Львівської міськради.

 

comments powered by HyperComments