У Львові дерево пошкодило покрівлю хати-музею

Понеділок, 25 грудня 2017, 16:24
Прес-служба Львівської міської ради повідомила про те, що в ніч на понеділок в Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького стався неприємний випадок: дерево впало на дах хати «Олійня», внаслідок чого покрівлі було завдано значної шкоди.
У Львові дерево пошкодило покрівлю хати-музею

Причиною цьому стали відповідні погодні умови. Зараз співробітники музею та ЛКП «Зелений Львів» разом працюють над усуненням наслідків інциденту.

Роман Назаровець, що є директором музею, розповів про постраждалу будівлю. Дім, у якому займалися виробництвом олії, належить до другої половини ХІХ століття. У 70-их роках споруду транспортували з села Головецько, що знаходиться на Бойківщині, у «Шевченківський гай».

За словами Романа Назаровця, близько 3-ої години ночі був сильний вітер, який призвів до падіння високих дерев одне на одне. Наразі збитки оцінювати важко, оскільки ще невідомо, чи доведеться лагодити лише частину даху, чи повністю переробляти покрівлю.   

Нагадаємо, за повідомленням, опублікованим «Справжньою Вартою», на виконкомі Львівської міської ради було вирішено перетворити колишній військовий комісаріат, що знаходився по вулиці Личаківській, 37, на сучасний житловий комплекс. У планах будівничих багатоповерхова будівля з підземним паркінгом та закладами громадського призначення.  

comments powered by HyperComments