Ім’ям талановитої співачки названо школу на Львівщині

Четвер, 21 грудня 2017, 15:40
Стало відомо, що нардепи Львівської міської ради сьогодні, 21 грудня, під час сесії ухвалили постанову, в якій йдеться про присвоєння імені американської співачки українського походження Квітки Цісик середній загальноосвітній школі №54 м. Львова.
Ім’ям талановитої співачки названо школу на Львівщині

За таке рішення  57 депутатів проголосували "за".

Школа знаходиться на вул. Хвильового, 16.

Згідно із пояснювальною запискою, 29 травня відбулись збори трудового колективу та представників батьківського комітету середньої загальноосвітня школа №54 м. Львова, протягом яких було погодили ухвалення про надання СЗШ №54 імені Квітки Цісик.

З 14 липня по 18 вересня цього року продовжувалися громадські обговорення щодо присвоєння середній загальноосвітній школі №54 м. Львова імені Квітки Цісик.

Довідково

Американська співачка українського походження, популярна виконавиця рекламних джинґлів у США, оперна і блюзова співачка, виконавиця українських народних і популярних пісень.

Вона всього лише раз побувала на історичній батьківщині, у 1983. Проте тут про неї ніхто не знав. Квітка могла б стати скрипалем, але любов до співу пересилила батьківські надії на виконавську кар'єру дочки. Вступила до консерваторії, відмовившись від скрипки, вибрала вокал, мріючи про кар'єру оперної співачки. Її голос був дуже схожий на голос скрипки. Це рідкісне колоратурне сопрано - найвищий і найрідкісніший жіночий голос. 

 

Врешті, мрія чудової квітки про визнання в рідних краях все-таки здійснилася. Голос Квітки Цісик повернувся на батьківщину її предків, її ім'ям названо вулицю у Львові та створено музей, присвячений їй та її таланту.

Раніше ми писали, про Всеукраїнський конкурс молодих вокалістів. Дійство присвячене пам’яті Василя Сліпака, видатного українського оперного співака.

comments powered by HyperComments