Нажитися за державні кошти: службовець обманом заволодів сумою в півмільйона гривень

Середа, 20 грудня 2017, 14:29
У м. Львові поліція виявила незаконне порушення, яке відбувалось при затоваренні за бюджетні кошти.
Нажитися за державні кошти: службовець обманом заволодів сумою в півмільйона гривень

Ця інформація стала відома з релізу прес-служби прокуратури у Львівській області.

Самбірською місцевою прокуратурою на цей час проводиться процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами вчинення кримінальних правопорушень, які передбачаються ч.5 ст.191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), ч.1 ст.366 ("Службове підроблення") Кримінального кодексу.

Окрім того, досудовими слідчими діями з’ясовано, що службовець органу місцевого самоврядування, розташованого в окрузі зазначеного вище району, у вересні минулого року, задумав та провів сфальсифікований процес відкритої торгівлі по придбанню сміттєзбирального обладнання, в результаті чого завдав своїй країні збитків на суму більш ніж 500 000 гривень.

Описані маніпуляції здійснювались через систему публічних закупівель «PROZORRO».

Слід вказати, що особі при службі та ще одній особі, яка також чинила кримінальні правопорушення, оголошено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.

Зазначимо, що службовця органу місцевого самоврядування усунули від посади, яку той займав.

Тривають слідчі дії.

Ми розповідали про мешканку Закарпаття, яка поцупила гаманець в іноземця. Стався інцидент у Львові. Відомо, що крадійка незаконним шляхом заволоділа сумою в 700 доларів. За це їй загрожує до 3 років за ґратами. 

comments powered by HyperComments