Бюджет Львова на 2018 рік планують затверджувати 16 листопада

Понеділок, 13 листопада 2017, 20:05
Валерій Веремчук, депутат Львівської міської ради, розповів про майбутній бюджет розвитку Львова.
Бюджет Львова на 2018 рік планують затверджувати 16 листопада

Зі слів Веремчука, 16 листопада сесія ЛМР планує голосування за міський бюджет на 2018 рік, попередні розрахунки на цифри вже на руках.

Депутат скаржиться, що окрім традиційних фінансових зобов’язань – таких, як утримання профтехосвіти, компенсації проїзду пільгових категорій населення та сплати комунальних послуг і зарплат технічному персоналу шкіл та медичних закладів міста, в наступному році Львову доведеться взяти на себе та інші освітні та медичні витрати, оскільки уряд збирається зменшити розміри субвенцій в тих сферах, які раніше традиційно виплачувалися з державного бюджету. 

Крім того, планується передати під опіку місцевих рад компенсацію оплати послуг ЖКХ для пільгових категорій громадян. Львову на ці потреби потрібно виділити близько 140 млн грн. На виплати кредитних зобов’язань слід закласти в бюджет ще 400 млн грн. Також передбачено 300 млн грн виплат обласному полігону твердих побутових відходів. Таким чином, бюджет розвитку на 2018 рік складе приблизно 831 млн грн.

Веремчук припускає, що цифра не остаточна і може згодом змінитись на краще, та про «роскоші 2016 і 2017» років доведеться забути.

Про це розповів Львівський Портал, посилаючись на пряму мову депутата.

Бюджет на 2017 рік ухвалили 10 листопада 2016 року, і, за словами мера Андрія Садового, вперше бюджет міста вдалося прийняти вчасно.

comments powered by HyperComments