Ще місяць у Львові можна подивитися рооти зі збірки Любомирських

П'ятниця, 10 листопада 2017, 11:16
Виставка у Львівській Національній Галереї Мистецтв ім. Бориса Возницького відкрилась 5 жовтня 2017 року і триватиме до 17 грудня 2017 року.
Ще місяць у Львові можна подивитися рооти зі збірки Любомирських

Про це повідомляється на сторінці галереї у Фейсбуці.

Уперше виставляється така кількість робіт зі збірки Любомирських одночасно. Реставратори Галереї вдихнули нове життя багатьом нині експонованим полотнам. Численні портрети знатних осіб, ніби профілі в соцмережах, розповідають кожен свою Історію. Батальні сцени, історичні події, міфологічні сюжети, натюрморти... Серед живописних творів і скульптур від XVI до XX ст. впадає в око й одна з найбільших відреставрованих картин галереї – «Молитва в степу» Юзефа Бранта, неекспонована раніше. Гармонійність у розміщенні чисельних експонатів у просторі знову вдалося досягнути завдяки дизайнерському хисту Сергія Петлюка.

Куратор: Ігор Хомин, головний хранитель фондів Львівської галереї мистецтв.

Виставка постала з особливої нагоди. Цього року відзначається 200-та річниця заснування Юзефом Максиміліаном Оссолінським закладу, який дав початок багатьом інституціям, що розвивали культуру в Галичині, а з огляду на трагічні обставини Другої світової війни, і поза нею – у Вроцлаві.  Загальновідомо, що сьогодні спадкоємцями «Оссолінеуму» є щонайперше Львівська національна наукова бібліотека ім. Василя Стефаника та Національна бібліотека імені Оссолінських у Вроцлаві. Водночас спадкоємцями «Оссолінеуму» є і Львіська Національна галерея мистецтв ім. Б. Возницького, Львівський історичний музей, Музей етнографії та художнього промислу у Львові. 

comments powered by HyperComments