Між Львовом і Польщею планують прокласти дві залізні дороги з євроколією

Вівторок, 31 жовтня 2017, 13:17
Про це заявив голова транспортного комітету ВРУ Ярослав Дубневич за підсумками Міжнародного економічного форуму, який відбувся у Львові.
Між Львовом і Польщею планують прокласти дві залізні дороги з євроколією

Про це пише "Пасажирський Транпорт". 

"Так, це не дешево і непросто, але це фактично прямі інвестиції в туристичну галузь по обидві сторони і великий плюс в розвиток малого і середнього бізнесу. Перша гілка такої колії повинна проходити через Рава-Руську до Львова, друга - з Перемишля до Львова, тому що в цьому випадку є хороша перспектива розвитку вантажних перевезень з можливістю будівництва вантажного залізничного хаба в Мостиському та Городоцькому районах", - заявив Ярослав Дубневич.

Нагадаємо, раніше заявлялося про проект будівництва європейської залізничної колії через Раву-Руську, на що потрібно близько 50 мільйонів євро. Крім того, з Одеси в Київ також хочуть побудувати нову залізницю, на якій колія буде європейського стандарту 1435 мм. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимира Омелян 19 жовтня, під час круглого столу "Поточні концесійні проекти в секторі морських портів України".

Фахівці скептично оцінюють можливість введення європейської колії до вже існуючої інфраструктури залізниці у центр Львова, до його головного залізничного вокзалу. Разом з тим, технічна можливість прокладання колії 1435 мм є у вигляді "сполученого" шляху (як на фото) і пристрою вантажних і пасажирських терміналів на одній зі станцій в межах міста Львова, але на околицях міста.

Раніше також озвучувався варіант проекту з будівництва комбінованої колії 1435/1520 мм на ділянці Львів-Перемишль загальною протяжність 67 км. Львівська залізниця у 2014 році підрахувала, що на будівництво самої дороги знадобиться більше 460 млн євро.

comments powered by HyperComments