Пенсіонери платитимуть за проїзд у маршрутках 2 грн

Четвер, 5 жовтня 2017, 12:18
Остаточне рішення прийматимуть сьогодні депутати
Пенсіонери платитимуть за проїзд у маршрутках 2 грн

Львівська міська рада вирішила дотиснути питання з пільговим перевезенням пасажирів у маршрутках. Вчора, 4 жовтня, по-обіді Громадська рада при управлінні транспорту міської ради погодила 50% оплату пенсіонерами вартості проїзду у міських маршрутках. Про це інформує прес-служба ГО "Розвиток громади".

Ще з вересня заступник міського голови Сергій Бабак наполегливо почав наголошувати, що система пільгового проїзду неефективна. Оскільки з державного бюджету не компенсують витрати на проїзд пільговим категоріям громадян необхідно на місцевому рівні зменшити кількість пільговиків – пояснював чиновник. Найпростіший спосіб вирішити проблему, це скопіювати рішення Львівської обласної ради, яка встановила, що пільговики оплачують половину вартості проїзду в транспорті.

Незважаючи на те, що питання пасажирських перевезень у Львові стоїть набагато гостріше а ніж у області, міська влада не спромоглася зробити жодного кроку у напрямку створення конкурентних умов для перевізників, визначення щоденного пасажиропотоку, а відтак і реальної вартості проїзду. Натомість львів’ян лякають «реально взятою зі стелі» ціною за проїзд у 6.20 -6.80 грн., створюють монопольне транспортне підприємство АТП-1, на яке щомісячно скеровують з міського бюджету кругленьку суму на заробітну платню і оновлення автопарку. Про стратегію розвитку транспортної галузі  жоден чиновник львівської міської ради жодного разу навіть не згадує.

Представники ряду громадських організацій, які є членами Громадської ради при управлінні транспорту, у зв’язку із відсутністю дієвих кроків з боку міської влади щодо вирішення транспортної проблеми в місті, виступають категорично проти обмеження прав пільгових категорій громадян. На засіданні Громадської ради у питанні погодження 50% оплати пенсіонерами вартості проїзду вирішальним став лише один голос.

Зрештою, остаточне рішення прийматимуть сьогодні депутати, які слухатимуть на пленарному засіданні переконання Голови Асоціації перевізників Львівщини Івана Велійки, який в свою чергу, природно відстоюватиме інтереси перевізників. Інтереси ж пасажирів пільгових категорій, яким право на безкоштовний проїзд надано Законами України на даному етапі, за відсутності будь-якого поступу,(не беремо до уваги красиві балачки про електронний квиток) відстоюватимуть представники ГО «Розвиток Громади» та ряду інших громадських організацій Львова.

comments powered by HyperComments