У Львові реалізовано проект допомоги дітям з опіковими травмами

Максим Бурич  |  Понеділок, 25 вересня 2017, 16:11
У Львові американські та українські лікарі оглянули маленьких пацієнтів з опіковими травмами та озвучили сроки допомоги
У Львові реалізовано проект допомоги дітям з опіковими травмами

Соціальний проект "Лікарі об'єднуються заради допомоги дітям" вже всьоме збирає кращих спеціалістів для проведення безкоштовного консультативного огляду та оперативного втручання дітям з усієї України, які отримали опіки різних тяжкостей. Цей проект проводитиметься впродовж 23-30 вересня на базі клініки  Medicover.  

Як зазначив доктор Геннадій Фузайлов, операції проводитимуться за участі фахівців бостонської дитячої лікарні Shriners Hospitals for Children, а також їхніх українських колег під керівництвом самого доктора Геннадія Фузайлова. 

Спеціальні медичні консультації, згідно з якими сформувалась група пацієнтів на огляд, розпочались ще в січні 2017 року. Загалом до участі в проекті запросили 190 дітей з різних куточків України, зокрема зі сходу. Більшість з цих пацієнтів вже проходили лікування в межах програми. Опіки - хвороба яка потребує постійного лікування, тому діти вимушені боротись з ними не один місяць чи рік.  

Як розповів Геннадій Фузайлов, дитячий лікар та анестезіолог бостонської клініки, під час вибору пацієнтів для проведення оперативних втручань медики керувались двома критеріями. Так, бостонські фахівці не проводитимуть операції дітям зі свіжими опіками, оскільки це вимагає поетапного втручання впродовж певного проміжку часу. Окрім цього, американські медики використовуватимуть лише ті технічні засоби, якими оснащені львівські клініки, а тому не зможуть провести дуже складних операцій. Фузайлов наголосив, що основний принцип роботи бостонських медиків - це безпека пацієнта, а тому вони не братимуться за лікування тих дітей, яким не зможуть гарантувати позитивний результат хоча б на 85-90%. 

comments powered by HyperComments