Розвиток спорту у Заболотцівській ОТГ є одним із пріоритетів

Олег Довганик  |  Понеділок, 28 серпня 2017, 14:08
Спорт – це найкраща інвестиція у здоров’я і цілеспрямованість дітей
Розвиток спорту у Заболотцівській ОТГ є одним із пріоритетів

У порівняно невеликій Заболотцівській об’єднаній територіальній громаді функціонує аж п’ять футбольних команд. Дві із них – дорослі: футбольний клуб «Січ» (Заболотці) і футбольний клуб «Чехи» (Лугове) і три різновікових дитячих. Як розповіла голова Заболотівської ОТГ Марія Дискант, восени у громаді створять позашкільний дитячий спортивний заклад, який буде фінансуватися з бюджету.  Про це інформує Офіс реформ у Львівському РВ АМУ.

Зараз футбольні команди у Заболотцівській ОТГ фінансують спільно з підприємцями. ОТГ виділяє кошти на форму, спортивний інвентар, впорядкування стадіонів, підприємці несуть витрати за виїзні матчі. За словами Марії Дискант, у Луговому місцеву футбольну команду підтримує агрофірма «Лугове», в Заболотцях – приватне підприємство «Шостак», ПП «Москва», «Христина» та КПК «Агроінвест», просто небайдужі  батьки, діти яких грають у футбол.  Спільно з допомогою  небайдужих  громадян, самих футболістів, підприємців у Заболотцях збудували і роздягальню на стадіоні.

«Це була ініціатива дітей. Вони садили у лісництві ліс і ціле літо косили у лісі сіно, щоби заробити на блоки для фундаменту. Весь фундамент вони фактично вилили за власні кошти. Наступного сезону, коли діти купили піноблоки і почали мурувати роздягальню, підключились батьки і підприємці. Один виділив пиломатеріали, другий – бляху для покрівлі, третій – двері, четвертий – вікна. Батьки на будівництві працювали безкоштовно. Так що роздягальня на стадіоні – це справжня народна будова», – розповіла Марія Дискант.

Є у футбольних команд Заболотцівської громади і перші здобутки: їхня футбольна команда виграла турнір серед дитячих спортивних шкіл, у якому взяли участь команди спортивних шкіл Бродівського району, інших районів Львівщини та Радивилівського району Рівненської області. ФК  «СІЧ» зайняла 3 місце в районному турнірі серед футбольних команд 1 ліги. 

«Спорт – це найкраща інвестиція у здоров’я і цілеспрямованість дітей. Діти, які звикли до перемог, вони організовані і дуже активні у громадському житті. Та і загалом краще фінансувати спорт ніж потім   лікування», – говорить голова Заболотцівської ОТГ Марія Дискант. 

comments powered by HyperComments