На Львівщині мешканці скаржаться на проблему транспортного сполучення з райцентром

Роман Матвіюк  |  Середа, 23 серпня 2017, 15:37
Мешканці сіл Топорів та Лісове, що у Буському районі оббивають чиновницькі кабінети, щоб вирішити проблему транспортного сполучення з райцентром. До одного із села взагалі не заїджає жоден автобус.
На Львівщині мешканці скаржаться на проблему транспортного сполучення з райцентром

«Нам перший заступник голови Буської РДА Олег Ільків сказав, що можемо користуватись ожидівськими електричками, - розповідає мешканка Лісового пані Марія. – Але до чого тут ожидівські електрички стосовно Лісового, якщо від вокзалу Ожидова до Лісового більше 8 км. Втім нам дають перспективи відкриття внутрішньорайонних маршрутів – це нас обнадіює. Але коли це буде, не відомо».

Мешканці сіл переконують, що автобуси Львів-Броди, можуть вдень чотири рази заїджати у села, але не роблять цього.

 «Ми ж усі свідомі люди і розуміємо, що люди вертаються додому виснажені дорогою, як правило ідуть з важкою ношею, - скаржиться мешканка села Топорів Зінові Кузьма. - Їдуть батьки з малими дітьми, повертаються люди з нічних змін, – а від центральної дороги доводиться йти 30 хвилин. Але ж не усі живуть в самому центрі... І тоді на дорогу людина витрачає практично останні сили. Літом зайти додому – це ще півбіди, а що буде зимою, коли дорога перетворюється у суцільну ковзанку, чи замете снігом. Чекати на «свій» автобус доводиться на... лавці під навісом – це «сервіс по-буськи».

Селяни переконані: для автобуса ж, щоб підвезти людей до села, треба 5 хвилин в обидві сторони, і вони ніяк не можуть випросити їх у районної влади.

Наприклад, потенційний маршрут Циків-Чаниж, бодай тимчасово, вони хочуть продовжити до Топорова. А ще просять звернути увагу і на той факт, що останній автобус відправляється з Топорова о 16 год 40 хв., однак їм ще потрібен автобус о 18-19 годині.

Перший заступник голови Буської  РДА Олег Ільків на минулій сесії Буської районної ради підтвердив проблему тарснпортного сполучення із селами Топорів та Лісове і додав, що відділом економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури Буської РДА, проводиться моніторинг стану забезпечення населених пунктів району транспортним сполученням, вартості перевезення та виконання графіків руху. Розглядаються пропозиції голів місцевих ради щодо відкриття нових маршрутів та подаються на розгляд обласному конкурсному комітету з питань пасажирських перевезень. На даний момент розроблено паспорт маршруту №446 Циків-Буськ-Чаниж, Буськ-Красне ч/з Кудирявці, погоджений з департаментом дорожнього господарства, транспорту та зв’язку ЛОДА. Найближчим часом буде оголошенеий конкурс на визначення перевізника для роботи на автобусному маршруті загального користування.

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments