На Львівщині впроваджують "Ініціативу Прозорості у видобувних галузей"

Максим Бурич  |  Вівторок, 22 серпня 2017, 13:45
Видобуток нафти і газу стає більш прозорим, що сприятиме розвитку місцевих громад
На Львівщині впроваджують "Ініціативу Прозорості у видобувних галузей"

Про це під час прес-конференції повідомив директор департаменту ПЕК та енергозбереження Львівської ОДА Михайло Мельник. За його словами, видобувна галузь має стати більш прозора, що позитивно відіб'ється на стані доходів, знизить корупційну складову та підвищить загальний рівень як місцевих громад так і України в цілому.

"Ініціатива Прозорості Видобувних галузей у Львівській області допоможе покращити розподіл доходів від видобутку та зменшити ризик корупційної складової. Нафта і газ на Львівщині займає велику нішу, яку важливо підтримувати та розвивати", - зазначив Михайло Мельник.

Як зазначає директор департаменту ПЕК та енергозбереження Львівської ОДА, "Ініціатива Прозорості у видобувних галузях" є міжнародним антикорупційним стандартом забезпечення прозорості у видобувних галузях, який запроваджують у 52 країни, зокрема Норвегія, Німеччина та Казахстан. Україна приєдналась до ІПВГ у 2013 році. Одиним з позитивних наслідків впровадження ІПВГ стане більша зацікавленність інвесторів та світової спільноти.

Щодо місцевих позитивних зрушень - місцеві громади будуть отримувати 1% від видобутку, а у разі, якщо це ОТГ - 3% до місцевого бюджету. Імплементація ІПГВ наразі закріплена в планах дій з реалізації Партнерства "Відкритий уряд", домовленостях щодо отримання макрофінансової допомоги від МВФ, ЄС і Світового банку.

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments