Жовківська синагога "страждає" від сміття

Середа, 16 серпня 2017, 13:24
Нестерпний сморід, пацюки та мухи - біля синагоги в Жовкві не вивозять сміття
Жовківська синагога "страждає" від сміття

Як повідомляє депутат Жовківської райради Ігор Муравський на своїй сторінці у Facebook, в місті поруч із тамтешньою синагогою, що на вулиці Запорізькій, виявлено купи невивезеного сміття. Зі слів депутата місцевої районної ради, люди скаржаться на жахливий сморід, пацюків і велику кількість мух.

"Це "стихійне сміттєзвалище", бо по-іншому назвати язик не повертається, знаходиться поблизу Жовківської синагоги – пам'ятки архітектури, історії та культури. Одна з найбільших синагог у Європі. Сморід нестерпний, продавці скаржаться на пацюків і велику кількість мух. Впритул кіоск із хлібом, а також кожного дня приїздить велика кількість туристів, які з жахом спостерігають на цю жахливу картину", – пояснив Ігор Муравський в мережі.

Важливо, що поруч із синагогою розміщується невеликий місцевий ринок, тому таке небезпечне сусідство не лише порушує усі санітарні вимоги, а й становить загрозу як для покупців, так і для жителів всього міста. 

Як зазначив депутат, незважаючи на невивезене сміття, Жовківська комунальна служба продовжує збирати кошти на прибирання міста.

"Які враження у туристів виникають після відвідин нашого славетного міста, можна тільки здогадуватись", – додає Муравський.

Натомість у Львівській облдержадміністрації запевнили, що вчора ввечері сміттєвий майданчик поблизу жовківської синагоги вже розпочали очищати, а найближчим часом все сміття обіцяють вивезти.

Нагадаємо, Місія ОБСЄ визнала Львівщину безпечною

comments powered by HyperComments