Безпечними для здоров'я визнали лише три львівських водойми

Четвер, 3 серпня 2017, 00:08
За результатами досліджень води львівських водойм, придатними для купання визнали лише 3 озера з 120.
Безпечними для здоров'я визнали лише три львівських водойми

Трьома безпечними для купання та активного відпочинку водоймами стали 2 брюховицьких озера та одне винниківське. Так, озера "Колиба" та "Савчук" в Брюховичах, а також "Винниківське озеро" пройшли повну перевірку для отримання статусу безпечних для відпочинку водойм. Усі 3 озера відповідають санітарним нормам, мають правильно облаштовані пляжі, пости берегових рятувальників, очищене дно та черговий медпункт на території. А от на інших 117 водоймах львів'янам купатись не рекомендують. В основному це відстійники, пожежні водойми, або просто природні озера, ніяк не пристосовані для купання та відпочинку. Так, за 2016 рік на львівських водоймах 3 людей загинуло, в області - 24 людини, всі трагічні випадки стались на непристосованих для купання водоймах. 

Крім того, в ЛМР повідомили про нібито відповідальну кампанію з встановлення попереджувальних знаків та організації патрулів на непристосованих для відпочинку водоймах. 

Тим не менш, на більшості водойм, таких як Скнилівські озера, Суховольське озеро, або озеро в Наварії заборона на купання чи рибалку не дотримується, а жодних зусиль для вирішення проблеми міської радою не прикладається.

comments powered by HyperComments