Чи перейде львівський цирк у приватну власність?

П'ятниця, 28 липня 2017, 13:36
Нещодавно Міністерство культури надало інформацію щодо намірів приватизувати державні цирки. А також деякі кіностудії.
Чи перейде львівський цирк у приватну власність?

Дорожня карта реформування державних підприємств була представлена 4 липня на засіданні Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Уряд підтримав ідею щодо реформування державних підприємств, і бачить в цьому необхідність.

Ось перелік об’єктів, котрі мусять бути приватизовані: державне підприємство «Національний цирк України»;«Харківський державний цирк імені Ф. Д. Яшинова»; «Дніпропетровський державний цирк»; «Запорізький державний цирк»; «Одеський державний цирк»; «Криворізький державний цирк»; «Львівський державний цирк»; «Державна циркова компанія України»; «Українська творча дирекція з підготовки циркових атракціонів та номерів»; «Дирекція пересувних циркових колективів України»; «Українська кіностудія анімаційних фільмів»; «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка»; «Українська студія хронікально- документальних фільмів».

Як говорить Міністерство культури що такий перелік – це ще не прийняте рішення про необхідність приватизації, це лише пропозиція від Мінекономрозвитку.

У листі, котре створило Мінекономрозвитку вказано: «державні циркові підприємства забезпечують роботу циркового конвеєра – цілісної системи, в межах якої спільно сформовані циркові програми почергово демонструються для населення у стаціонарних цирках.
Принципи скоординованої роботи державних циркових підприємств закладено у Пріоритетних напрямах діяльності Міністерства культури України щодо розвитку циркової справи в Україні, затверджених наказом Міністерства культури України від 18.05.2017 № 436.
Приватизація цих підприємств порушить цілісність системи, унеможливить формування конвеєру та призведе до непоправних негативних наслідків для циркової галузі».

Нагадаємо, Фракція «Самопомочі» пропонуватиме на сесії Львівської облради змінити правила приватизації майна

comments powered by HyperComments