На Львівщині торфяника більше як на 300 років видобування, - Замлинський

Максим Бурич  |  Четвер, 27 липня 2017, 16:20
Поряд зі Львовом проводяться підготовчі роботи перед видобування торфу
На Львівщині торфяника більше як на 300 років видобування, - Замлинський

Про це під час робочого виїзду повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський. За його словами, торфу лише на ділянці "Львівська" вистачить на видобування протягом 300 років. 

"Львівщина має 10-ту частину всіх запасів торфу України. Сьогодні ми проводимо геолого-розвідувальні пошукові роботи, які підтверджують якість торфу на Львівщині. Загалом на території області є більше 2 мільярдів тон запасів торфу. Також зазначу, що по області вже працюють декілька підприємств по переробці торфу, діяльність яких в першу чергу направлена на енергобезпеку області", - зазначив Ростислав Замлинський. 

Геолого-розвідувальні пошукові роботи наразі проводяться на ділянці родовища торфу поблизу села Гамаліївка. За словами першого заступника голови ЛОДА, ця підготовча діяльність перед видобутком погоджена з місцевими мешканцями, а в подальших планах облдержадміністрації сприяти початку видобування торф'яних запасів та забезпечення бюджетних установ продуктами переробки торфу (паливні брикети тощо). 

Перші результати геолого-розвідувальної пошукової роботи показали, що на глибині 4 метрів торф'яні запаси мають добру якість, а рівень домішок в виді скелетів равликів тощо не мають великий процент від загального.  

"Торф різний, але якраз на Львівщині він характеризується досить великим ступенем розкладу. Тобто торф якраз є оптимальним для того, щоби його перероблювати, а потім використовувати для спалювання або у сільському господарстві", - звітують про результати геолого-розвідувальної пошукової роботи. 

Перероблення торфу та його видобуток залежить наразі від деяких факторів. Так, за словами Ростислава Замлинського, в разі якщо лише на ділянку "Львівську" буде відведено 7 заводів по переробці, то кількості торфу в цій ситуації вистачить на 300 років. Між тим, перед початком видобування запасів потрібно ще пройти довгий шлях з розвідування точної якості, вирішення подальших дій, після чого буде розпочато видобування торфу. 

comments powered by HyperComments