Наймасштабніша трагедія в історії авіашоу: Скнилів 15-та річниця (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 27 липня 2017, 15:07
Сьогодні минає півтора десятиліття зі страшних події у Львові.
Наймасштабніша трагедія в історії авіашоу: Скнилів 15-та річниця (ФОТО)

Сьогодні, 27 липня, у Львові відбулась ціла низка скорботних заходів: рівно 15 років тому сталася найбільша катастрофа в історії авіаційних шоу. У каплиці біля летовища відбувся парастас за загиблими, після чого родичі та близькі пройшли до "Сегменту пам`яті". Тут відбулась спільна молитва, присутні запалили лампадки та поклали квіти до могил.  

"Пара секунд і все... вибух, і люди вже кричали. Це були секунди, навіть не хвилина, секунди…. А потім, коли прийшов додому, вже почав дивитися новини – тоді був страх, а тоді страху не було. Було враження, наче знімали кіно", – згадує страшні події очевидець Андрій, який навіть після 15-річчя з дня трагедії не може спокійно говорити про той чорний день. 

Варто знати: У цей день 2002 року на аеродромі Скнилів біля Львова проходило авіашоу на честь 60-ї річниці 14-го авіаційного корпусу Військово-повітряних сил України. Під час виконання фігури вищого пілотажу винищувач Су-27УБ впав, підлетів над землею після чого знову впав й вибухнув.  Тоді загинуло 77 людей, з них 28 - діти. Понад півтисячі громадян визнано постраждалими, більше двохсот зазнали серозних ушкоджень. 

Нагадаємо, Родичам загиблих в Скнилівській трагедії нададуть фінансову допомогу

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments