Львівщина реорганізовує лабораторії ветсанекспертизи, - Замлинський

Максим Бурич  |  Середа, 26 липня 2017, 16:10
Лабораторії ветсанекспертизи ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області розпочали реорганізацію своїх структурних підрозділів
Львівщина реорганізовує лабораторії ветсанекспертизи, - Замлинський

Про це під час прес-конференції повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський. За його словами, відтепер усі лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи області переводяться у склад двох акредитованих - Міжрайонної лабораторії у Пустомитах та Львівської регіональної лабораторії.

«Перш за все це можливість надавати якісні послуги, адже лабораторії входитимуть в склад обласних лабораторій, повноваження яких поширюється на територію всієї області. Відтак, вони зможуть збільшити кількість послуг, які будуть надавати власне ці безпосередні лабораторії на ринках», - зазначив Ростислав Замлинський.

Завдяки реорганізації лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи в установі покращать якість та своєчасність надання послуг бізнесу. Вже з 15 вересня перевірки продуктів будуть проводитись до 30 хвилин, а вартість послуг лабораторії складатиме від 20 до 50 гривень за одиницю продукту.

Перший заступник голови ЛОДА додав, що реорганізація лабораторії ветсанекспертизи - це і відкритість та доступність для бізнесу, адже робота організована таким чином, щоб допустити якомога менше проявів корупції з боку тих чи інших людей. Під час прес-конференції заступник начальника ГУ Держспоживслужби у Львівській області Ростислав Волошин розповів, що за півроку лабораторія провела більше 100 тисяч досліджень харчових продуктів. Лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи не допустили до продажу на ринках 500 кг м’яса, 2 т молока та 33 т овочів і фруктів.

«За півроку нашими лабораторіями вже проведено близько 100 тис. лабораторних досліджень, до реалізації не допущено 500 кг м’яса, 2 тонни молока, 33 тонн овочів та фруктів. Важливо, що станом на нині нема харчових отруєнь продуктами, які купувалися на ринку», – зазначив Ростислав Волошин.

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments