Львівську інфраструктуру ТПВ збираються модернізувати

Максим Бурич  |  П'ятниця, 21 липня 2017, 10:20
Між міським головою Львова Андрієм Садовим та Європейським банком реконструкції та розвитку підписана угода про наміри щодо підготовки кредитного фінансування по проекту модернізації інфраструктури ТПВ
Львівську інфраструктуру ТПВ збираються модернізувати

Сьогодні, 21 липня, у Львові відбулось підписання угоди про наміри щодо підготовки кредитного фінансування по проекту модернізації інфраструктури ТПВ між ЛМР та ЄБРР. В рамках цієї угоди включено фінансування вдосконалення системи збору і сортування відходів, першочергових заходів з рекультивації полігону в селі Великі Грибовичи та будівництва першої черги сміттєпереробного заводу.

"Загалом мова йде про суму 20 мільйонів євро кредиту та грантові кошти від Європейського банку реконструкції та розвитку", - підкреслив міський голова Андрій Садовий. На основі цієї угоди в вересні-жовтні має бути укладена Основна кредитна угода, а перший транш фінансування має надійти до кінця 2017 року.

Відповідно до цієї угоди, Львівська міська рада отримає доступ до кредитної лінії на суму до 20 мільйонів євро під міські гарантії. Оскільки це екологічно - соціальний проект, то до кредитної угоди готові надати місту додатковий грант. Наразі, французька кампанія Egis працює над підготовкою проектної та тендерної документації. Як зазначає начальник управління інвестицій та проектів ЛМР Ольга Сивак, грантова складова цієї угоди показує вигідність для міста такої співпраці.

"Ми звернулись до ЄБРР ще з початку року і, зважаючи на гостроту проблеми та вирішальну соціально-екологічну складову, ЄБРР дуже швидко відгукнувся, хоча, як правило, погодження проектів триває набагато довше", - зазначила Ольга Сивак.

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments