Шестеро американських військових можуть отримати військов медалі за мужність при порятунку львів'ян

Четвер, 20 липня 2017, 21:36
Під час пожежі у Львові, 6 американських солдат доклали чимало зусиль для порятунку міщан від полум'я.
Шестеро американських військових можуть отримати військов медалі за мужність при порятунку львів'ян

Шестеро солдат ЗС США,  ас аме 279 піхотного з'єднання (штат Оклахома), які залучені до тренувань українських військовослужбовців на Яворівському полігоні, можуть отримати найвищу нагороду американської армії "Солдатську медаль", за проявлену хоробрість у небойових діях. таку інформацію надала прес-офіцер 45-ї піхотної бригади ЗС США Кейла Крістофер.

16 липня, у вихідний від навчань день, шестеро американських бійців побачили дим над одним з житлових будинків на проспекті Свободи. Військові кинулись до будинку, стукали в усі квартири, намагаючись повідомити міщан про неочікувану небезпеку. Ще до прибуття надзвичайників, американці евакуювали всіх жителів третього поверху. 

За словами самих солдатів, їх вразила байдужість перехожих. У самому будинку труднощів для евакуації їм завдав мовний бар'єр.

Про мужність американських військових було попереджено Департамент нацбезпеки США. Тепер військові очікують на отримання найвищої нагороди - бронзової "Медалі Солдата", яка є дійсною найвищою нагородою в армії США з 1926 року.  Дана медаль надається за хоробрість, проявлену в діях поза межами бойових дій.

Нагадаємо, 279 піхотний полк з 2 лютого 2017 року входить в 300-осібну групу НАТО по підготовці українських військових під назвою  JMTG-U

comments powered by HyperComments