ЛОДА про передачу "Львівспецкомунтрансу": Нам передають кота в мішку

Олег Довганик  |  Четвер, 20 липня 2017, 17:27
Мер Львова Садовий хоче зірвати вивіз сміття
ЛОДА про передачу "Львівспецкомунтрансу": Нам передають кота в мішку

Сьогодні, 20 липня, сесія ЛМР врешті спромоглася виконати останню вимогу ЛОДА в аспекті передачі функцій з вивезення сміття зі Львова. Депутати проголосували за передачу в «тимчасове управління» ОДА ЛКП «Львівспецкомунтранс». Правда, наступною ухвалою, яка викликала жваве обговорення та багаторазове переголосування, стало розділення функцій, які передаються, а які залишаються в управління міста. В ЛОДА вважають: виглядає на те, що Садовий хоче зірвати вивіз сміття зі Львова.

Неоднозначну ситуацію прокоментував для ІА ZIK Назарій Романчук – директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА.

«В попередній домовленості щодо передання ОДА функцій вивезення сміття зі Львова чітко прописано, що місто мало б нам передати. А тут ми бачимо вже підміну понять відносно до того, що було декларовано тоді. Якщо читати ухвалу, то йдеться про те, щоби «передати ЛКП «Львівспецкомунтранс» у порядку організації тимчасового управління ЛОДА, умови якого визначаються окремим договором». Вони розділяють ЛКП і зараз передають нам його, як кота в мішку. Мала бути угода про передачу, але на сьогодні це не зроблено, а була прийнята ухвала про якесь розділення підприємства і передача чогось іншого», – висловив обурення чиновник ОДА.

Назарій Романчук визнає, що ЛМР мали б передати ЛОДА «Львівспецкомунтранс» лише у аспекті вивезення сміття, відділивши додаткові функції, зокрема зобов’язання щодо кредиту ЄІБ та пресувальну станцію на Рясному.

«Вони хочуть передати нам його в «тимчасове управління», але це не означає, що воно переходить до нас на баланс. Підприємство може бути комунальною власністю або громади міста, або області. А в даному випадку не зрозуміло, чиїм воно стає. Доки немає повного тексту ухвали, не можливо сказати, що нам передають і чи відповідає воно задекларованим обов’язкам, які брало на себе ЛМР. А також законодавству», – додав директор департаменту ОДА.

Нагадаємо, сьогодні депутати Львівської міської ради спочатку передали Львівській ОДА до 2019 року філію №1 ЛКП «Транспортна фірма «Львівспецкомунтранс».

А згодом проголосували за створення нового ЛКП «Еко місто», на баланс якого передали не пов’язані з вивезенням сміття функції, зокрема отримання кредиту від ЄІБ на рекультивацію звалища у Грибовичах.

comments powered by HyperComments