Зі Львова вивезли понад 500 тонн сміття Садового (ВІДЕО)

Олег Довганик  |  Вівторок, 18 липня 2017, 14:52
З перевантажувальних станцій міста Львова вивезли понад 500 тонн твердих побутових відходів
Зі Львова вивезли понад 500 тонн сміття Садового (ВІДЕО)

За минулі декілька днів з перевантажувальних станцій, що розташовані у місті Львові, вивезли понад 500 тонн твердих побутових відходів. ТПВ вивозять за межі Львівської області.

Про це сьогодні, 18 липня, під час брифінгу повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Назарій Романчук.

Окрім того, з метою посилення контролю за вивезенням сміття з міста, 1 липня департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації передав до правоохоронних органів усі номерні знаки машин, які працюють з перевізниками. Це надасть змогу контролювати процес з метою запобігання несанкціонованого викиду сміття як на території Львівської області, так і за її межами.

«Усі сміттєвози, які прямують з міста Львова, проходять попереднє зважування, фіксуються номери автівок та водії, які здійснюють перевезення. Ці дані передано правоохоронним органам», - повідомив Назарій Романчук.

Зазначимо, що Кабінет Міністрів виділив 50 мільйонів гривень з резервного фонду державного бюджету на допомогу полігонам, які приймають сміття з міста Львова.

«На сьогодні з органами місцевого самоврядування ми опрацювали пропозиції і готуємо відповідний пакет документів і, відповідно, у найближчий час ми очікуємо, що ті полігони області, які активно допомагають у вирішенні питання з ТПВ у місті, отримають кошти, які дозволять провести їхню рекультивацію, облаштування і першочергові заходи для того, щоб полігони підтримувалися у нормальному стані та не несли загрози населенню», - наголосив Назарій Романчук.

Також він додав, що весь процес вивезення сміття з міста Львова є публічним, у найближчий час на сайті Львівської обласної державної адміністрації планують оприлюднити всі маршрути та номери автівок, що перевозять ТПВ з міста Львова.

Після налагодження системи поточного вивезення сміття з міста Львова планується перехід до системи сортування.

«На даний момент, ми вирішуємо це питання з перевізниками і вони готові брати в цьому участь. Відтак, здійснювати роздільне сортування сміття і його подальший продаж», - повідомив Назарій Романчук.

Нагадаємо, депутати Львівської міськради делегували вивіз ТПВ зі Львова обласній державній адміністрації.

comments powered by HyperComments