До 80-ліття дисидента Івана Геля у центрі Львова стартувала виставка (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 17 липня 2017, 17:07
У сквері "На валах" можна переглянути інформативну експозицію просто неба.
До 80-ліття дисидента Івана Геля у центрі Львова стартувала виставка (ФОТО)

Сьогодні, 17 липня, минає 80 років від дня народження  українського правника, дисидента, публіциста, одного із засновників Української гельсінської спілки, колишнього радянського політв’язня Івана Геля. 

Спеціально до цієї дати у центрі міста у сквері навпроти ЛОДА відбулось урочисте відкриття експозиції присвяченої життю та діяльності видатного українця. 

"Дуже символічно, що про це видання згадуємо тут, при пам’ятнику одному із побратимів Івана Геля В’ячеславу Чорноволу. Іван Андрійович створив собі нерукотворний пам’ятник – те, що УГКЦ вийшла з підпілля, і дві книжки «Грані культури» і «Виклик системі». Якби не було Івана Геля, то не було б Ірини Калинець, Ігоря Калинця, Ярослава Дашкевича, не було б у Львові такого музею як «Тюрма на Лонцького». Тобто, усі його добрі справи стоять йому нерукотворними пам’ятниками», – сказала про стенд присвячений самвидаву "Український вісник" (його свого часу розповсюджував Гель) заступниця директора Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Вікторія Садова.

Додамо, що окрім відкриття виставки, сьогодні відбулось урочисте відкриття пам’ятної таблиці на вул. Кастелівка, 16. 

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments