Циганська окупація Львова

Субота, 15 липня 2017, 17:59
У столиці Галичини різко зросла кількість представників циганської національності, разом з кількістю кримінальних правопорушень.
Циганська окупація Львова

Обуренню львів'ян у соцмережах немає меж. Величезна кількість циган на центральних вулицях спричиняє колосальний ріст кишенькових крадіжок, та просто неприємних інцидентів:

“4 липня біля Вернісажу мене ледь не пограбував циган. З ним були ще дві дівчини. Підкрався тихенько і засунув руку у сумку. Я це відчула, обернулась і крикнула на нього. А він собі, знаєте, так тихесенько пішов далі. Сьогодні на площі Ринок кричить мужчина. Він побачив, як циганка відкривала дівчині сумку. Центр міста, на вулиці день! Навіть важко уявити, скільки людей таким чином “обчистили”. У мене виникає одне питання: куди з приходом циганів зникли поліціанти, які патрулювали центр міста. Хочеться крикнути, а немає до кого! Люди, будьте обережні і слідкуйте за своїми речами”, – нарікає у мережі Facebook Luda Barsova.

“Вчора на початку вулиці І.Франка ром зірвав ланцюжок зі старшої жінки і втікав, завернув на Грушевського зняв чорну куртку і пішов собі в сорочці в клітинку. Я їхав у трамваї і все це бачив”, – нарікає Ігор Данилюк.

“Увага!!! Усі, хто прогулюється центром, будьте уважні. Особисто я вже обох жіночок попередив, коли їм цигани запхали руку в сумку на перехресті біля Оперного! Чому наша поліція нічого з цим не робить? І чи нормальним і правомірним є те що діти ромів, років восьми, нюхають клей на зупинці біля Оперного?!”, – скаржиться у Facebook-спільноті ГО “Варта-1” Marko Tolocї

І це лише частина всього, що відбувається. Поліція безсила, адже львів'яни майже не пишуть заяви про крадіжки, а якщо і пишуть, то після повернення вкраденого, забирають їх. Отже притягнути циган до відповідальності неможливо. Тим паче, у більшості  них немає документів. 

Юрій Діль, начальник управління безпеки міста, заявляє що збільшення кількості ромів - "сезонне явище". Літом тепліше, і більше туристів. Тим не менш, такий "сезонний" заробіток циган псує Львову імідж та приносить купу проблем міщанам.

comments powered by HyperComments