"Розточчя" тепер під наглядом ЮНЕСКО

Субота, 15 липня 2017, 13:10
ЮНЕСКО долучили до свого переліку об’єктів, котрі треба берегти природний заповідник "Розточчя", що на Львівщині. Повідомляє прес-служба Міністерства екології.
"Розточчя" тепер під наглядом ЮНЕСКО

"Розточчя" не єдине місце з України, котре ЮНЕСКО додало до свого списку природних надбань. Ще 3 парки також записані там – це "Синевир" і "Зачарований край" (Закарпатська область) і "Подільські Товтри" (Хмельницька область),та природний заповідник "Ґорґани" (Івано-Франківська область).

Те, що заповідник включили до списку світової спадщини має тільки позитивні сторони. Тепер є більш надійні гарантії збереження лісів від вирубки, він стає більш популярним, а також для його підтримання будуть залучати кошти Фонду Світової спадщини.

Природний заповідник "Розточчя" було засновано у жовтні 1984 року. Його площа налічує більше 2080 га. Є поділ на дві частини: Верещицьке та Ставчанське лісництва. На Півночі та Сході заповідник межує з Яворівським національним природним парком. "Розточчя" розташоване на Головному Європейському вододілі. На території цього заповідника є унікальна ділянка старовікових букових лісів 384,8 га, що й стало передумовою включення його у перелік світового надання ЮНЕСКО.

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments