Аграрії обговорили стан збору ранніх зернових

П'ятниця, 14 липня 2017, 11:35
Вчора, 13 липня відбулась селекторна нарада з питання збору ранніх зернових та зернобобових. Обговорили також стан посіву різних культур, а також програму від держави, яка передбачає повернення вартості при купівлі аграрної техніки від вітчизняного виробника. Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку ЛОДА.
Аграрії обговорили стан збору ранніх зернових

Головою наради був перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.
На нараді буди присутні і представники різних об’єднань: ПАТ «Аграрний фонд», ПАТ «ДПЗКУ, центрів наукового забезпечення АПВ НААНУ, Дерпрродспоживслужби, ДП «Державний центр сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції», ДУ «Держгрунтохорона». Їх цікавили питання саме жнивної кампанії.

Під час проведення наради, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк наголосив на тому, що вже дуже скоро почне втілюватись в життя державна підтримка аграріїв.

Людмила Гончаренко заступник директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА зазначила, що львівські жнива почались 5 липня 2017 року.

«Загальна площа до збирання зернових та олійних в усіх категоріях господарств –  446, 7 тис. га (2016 - 427,2 тис. га, 105 %). Обмолочено – 6,8 тис. га, намолочено 39,5 тис. тонн озимого ячменю, при урожайності – 58,1 ц/га», - уточнила Людмила Гончаренко.

Нагадаємо, Донецькі та київські фермери перейматимуть досвід Львівщини

comments powered by HyperComments