Львівщина поповниться автомобілями швидкої допомоги

Максим Бурич  |  Середа, 12 липня 2017, 11:26
Львівським обласним центром екстреної допомоги та медицини оголошено тендер в розмірі 4 мільйонів гривень на придбання 2 автимобілів швидкої медичної допомоги класу В
Львівщина поповниться автомобілями швидкої допомоги

Про це під час прес-конференції заявила директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Ірина Микичак. За її словами, на цей рік з обласного бюджету було виділено 1 621 750 гривень на ремонт медичного автотранспорту.

"Одним з впливових факторів ефективності роботи екстреної медичної допомоги є достатня кількість справного автотранспорту. Після об'єднання служби у 2013 році на балансі центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф є 266 автомобілів, з них 89 - європейського виробництва, 139 машин експлуатується понад 10 років. Термінового ремонту потребують 44 машини", - зазначила Ірина Микичак. Середня кількість викликів швидкої допомоги по області становлять близько тисячі, які обслуговуються 120-130 бригадами екстреної медичної допомоги.

Як зазначив генеральний директор Львівського Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Похмурський, вже за липень буде відремонтовано 22 машини.

"Адміністрацією ЛОЦЕМД МК спільно з підприємствами технічного обслуговування напрацьований графік проведення ремонтних робіт для відновлення та безпечної експлуатації медичного транспорту. Впродовж липня буде відремонтовано 22 машини, станом на зараз вже оновлено 10 автомобілів п до кінця листопада планується поточний ремонт ще 45 автомобілів", - зазначив Володимир Похмурський.

Довідково, згідно з ДСТУ 7032:2009, автомобілі швидкої допомоги класу В - це автомобілі екстреної швидкої допомоги, які мають необхідне обладнання для надання екстреної медичної допомоги та транспортування пацієнта, що потребує медичного супроводу. Зокрема, це ноші, що забезпечують спеціальне положення хворого, іммобілізаційні пристрої, обладнання для проведення реанімації у випадку зупинки серця - кардіомонітори-дефібрилятори, електрокардіографи, які послідовно забезпечують дифібриляцію та моніторинг стану хворого, портативна система для відновлення дихання, прилади для оперативних даних про стан пацієнта - від рівня цукру у крові до артеріального тиску тощо. Якщо стан хворого під час транспортування погіршується, обладнання дозволяє привести реанімацію.

Нагадаємо, ХІІ українсько-польська «Школа медичного порятунку» на Львівщині

comments powered by HyperComments