Сьогодні 2 роки як немає відомого художника Євгена Безніска

Середа, 12 липня 2017, 10:18
Євген Безніско – відомий художник, залишив цей світ 11 липня, 2 роки тому. Ще за життя митець та український графік отримав визнання на своїй Батьківщині: лауреат Шевченківської премії, творець національного візуального мистецтва.
Сьогодні 2 роки як немає відомого художника Євгена Безніска

У свої творчості, а саме в пастельних портретах відомих особистостей, таких як Митрополит Андрей Шептицький, Йосиф Сліпий, Папи Іван Павло ІІ завжди робив акцент на тому, що творчість має національне обличчя. 

Тарас Шевченко багато значит в житті та мистецтві для Євгена Безніско. Він часто малював образи з творів поета.
Помер митець в 77 років.

Довідка

Народився Євген Безніско 19 жовтня 1937 у Кагарлику Київської області. У 1955 - закінчив Республіканську художню середню школу ім. Т. Шевченка, у 1964 - Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва, факультет монументального живопису. Автор великої низки портретів визначних культурних і громадських діячів України: працював над офортами та ліногравюрами за мотивами творів І. Франка, Л. Українки, В. Стефаника, Т. Шевченка. Автор пам'ятника  Юрію Дрогобичу, мозаїк на меморіальному цвинтарі Січових Стрільців на горі Маківка  та у меморіальній каплиці жертвам НКВС в Золочівському замку. У 1997 та 2004 роках працював у Чорнобильській зоні (45 пастелей). Роботи Євгена Безніска  зберігаються в музеях США, Аргентини, Канади, Франції. (Довідку взято із Вікіпедії)

Нагадаємо:  На Львівщині буде музей художниці Софії Караффи-Корбут

comments powered by HyperComments