На Львівщині буде музей художниці Софії Караффи-Корбут

Роман Матвіюк  |  Понеділок, 19 червня 2017, 09:48
У селі Куткір Буського району, звідки родом відома художниця-графік Софія Караффа-Корбут, тривають роботи з облаштування музею творчості мисткині. 
На Львівщині буде музей художниці Софії Караффи-Корбут

В приміщенні сільської книгозбірні, де він розташовуватиметься, зроблено ремонт, придбано експозиційні вітрини. Частково вони уже наповнені експонатами – оригінальними малюнками художниці, репродукціями її ілюстрацій, книгами та авторською керамікою. 

До музею з візитом вже побували львівські музейники – заступник директора з музейного розвитку Львівського музею історії релігії Зоряна Білик та художник – оформлювач Олена Євтушенко, а також розпорядник творчої спадщини Караффи – Корбут Василь Валько, який привіз чергові дарунки – портрет Софії Караффи – Корбут та деякі її твори. 

Зоряна Білик відвідала Куткір вперше, однак висловила своє захоплення побаченим та запевнила, що тут вже є добра база для створення музею. «Це велика перспектива для села – мати таку культурну оазу, яку залишила нам ця велика художниця», - відзначила вона. 

Разом з львівськими гостями, в конструктивній розмові про подальше функціонування музею взяли участь і працівники відділу культури Буської РДА – директор Буської ЦБС Оксана Стецик, завідувачка методичного відділу Буської ЦРБ Леся Вовк, методист Буського РНД Любов Огороднік, директор НД с.Куткір Марія Майба та бібліотекар сільської бібліотеки Наталія Худзяк.

По завершенні розмови усі відвідали могилу Софії Караффи – Корбут та вклонилися світлій пам’яті видатної українки.

Нагадаємо, 23 серпня 2009 року, у 85-річницю від дня народження художниці Софії Караффи-Корбут, у селі Куткір відбулось відкриття кімнати-музею та меморіальної дошки на школі, де вона навчалася. 

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments